Handleidingen

Handleidingen

Allereerst wenst Outrex u veel plezier en kampeergemak met uw aankoop. Voordat u de tent in gebruik neemt dient u de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. In deze gebruiksaanwijzing vindt u de volgende belangrijke informatie:

• Het opzetten van uw trailer
• Het afbreken van uw trailer
• Waar moet u op letten tijdens het gebruik van uw trailer

Naast deze gebruiksaanwijzing staan op de website www.outrex-tenttrailers.nl of www.outrex-expedition.nl filmpjes met handige tips en het gebruik van de tenttrailer.


Het opzetten van uw hoofdtent;

1. Zoek een vlak stuk om uw trailer neer te zetten. U kunt met de stelpoten een deel van de schuinte opvangen. Zorg ervoor dat de handrem van de trailer is aangetrokken.
2. Verwijder de hoes van de tenttrailer en vouw dit netjes op.
3. Sluit de stroom aan middels het aansluitpunt aan de voorzijde van de trailer. Heeft u een keuken in uw trailer dan gaat uw koelkast vast koelen!
4. Plaats het beschermdoek waar het grondzeil van de tent komt te liggen.
5. Pak het grondzeil wat op de trailer ligt vast en trek dit van de tent af naast de trailer.
6. Klik daarna de beide spanbanden vast bij het leefgedeelte op het dak en trek de tent langzaam omhoog door aan de spanbanden te trekken. Bent u alleen dan kunt u het opzetten vergemakkelijken door de trailerdeksel omhoog te zetten zodat de tent schuin op de wagen staat. Bent u met z’n tweeën dan kunt u het frame heel makkelijk even met de hand een stukje omhoog te duwen.
7. Als de tent omhoog staat bevestigt u de buitenste hoeken van het grondzeil in de grond met een tentharing. Begin hierbij aan de zijde van de trailer.
8. Als de vier punten vast zitten dan kunt u de tent inlopen.
9. Maak het hangende frame rustig los (bij type Zuid en Noord) en laat het naar beneden zakken tot de koker met de rits in het tentdoek van het dak. Zet daarna dit framegedeelte vast met de quickgrips.
10. Daarna loopt u rustig met het frame naar de buitenzijde van de tent.
11. Hou het frame in de punt van het dak en trek de poten rustig los.
12. Maak de klemmen van de pootjes los en laat ze op de juiste hoogte zakken en zet ze weer vast.
13. Haal daarna de pootjes voor het midden frame los en laat ook deze rustig zakken tot de juiste hoogte en zet ze weer vast. (alleen type Zuid en Noord)

Uw tent staat nu op en u kunt hem gebruiken voor een snelle overnachting. Mocht u langer op uw plek blijven staan dan adviseren wij de overige punten aan het grondzeil vast te maken met tentharingen en de tent met de bijgeleverde spanbanden in de grond te zekeren met de bijgeleverde tentharingen.


Het inklappen van uw hoofdtent;

1. Haal alle tentharingen uit de grond.
2. Sluit de gordijnen zodat deze niet opgerold worden opgevouwen.
3. Laat van uw deuren en ramen waar dit kan een rits open. Dit om te voorkomen dat uw tent een vacuüm krijgt tijdens het inklappen en daarna het opzetten.
4. Ga in de tent staan en kort eerst de midden pootjes (alleen type Zuid en Noord) in en maak deze aan het frame vast. Klem de pootjes ook vast.
5. Ga daarna aan het uiteinde staan en maak ook daar de pootjes korter en klik ze vast tegen het frame. Draai de beugeltjes ook hier vast.
6. U kunt nu het frame rustig laten zakken in de richting van de trailer.
7. Als het frame hangt, maakt u dan de quickgrips los. U moet hierbij het frame vasthouden anders zal het omlaag vallen.
8. Til het frame rustig omhoog en klik het bovenin vast.
9. Loop nu uit de tent en ga aan de zijde van de trailer staan.
10. Haal het doek met het frame nu rustig naar beneden. U kunt dit doen door rustig de buizen naar beneden te trekken. Zorg ervoor dat de tent nu tussen het frame in komt te liggen.
11. Als het frame plat ligt dan loopt u naar de andere kant.
12. U neemt nu eerst de punten van het uiteinde van het grondzeil vast. Dit trekt u aan beide zijde over de tent heen naar de andere zijde van de trailer.
13. Daarna tilt u de overhangende flap terug op de trailer en uw tent is klaar voor het afdekzeil.

U kunt de trap en andere spullen op uw tent leggen. Let er wel op dat spullen zonder bescherming van een zak of anderszins beschermend materiaal het tentdoek kan beschadigen.

Op onze website, www.outrex-tenttrailers.nl staat een video waarin we stap voor stap het opzetten en inklappen van de tenttrailer laten zien.

Het opzetten van de standaard luifel;
De Outrex Expedition Tenttrailers worden geleverd met een luifel over de hele breedte van de tent en zijwand(en). Deze luifel zet u als volgt op;
1. Rits de luifel aan het dak van de tent vast.
2. Zet aan de voorzijde de stokken 1 voor 1 onder de luifel en start met de buitenste aan de slaapzijde.
3. Zet de tentstok ongeveer 1.90 m hoogte en draai de stok omhoog welke naar de trailer moet. Het uiteinde van deze stok kunt u vastzetten door hem in het zakje te steken. Zet de stok weer vast maar span hem nog niet helemaal aan. U kunt daarna de volgende stok onder de tent zetten. Deze zet u vast naar de tentstok die al staat met een vaste ligger. Deze zit al vast aan de tentstok. Deze kunt u vastdraaien en daarna kunt u de gootjes van tentdoek om de liggers vast ritsen.
4. Daarna zet u de stok aan de andere kant vast (indien u de grote versie heeft zijn dit 2 stokken) en zet u de beide liggers weer vast zoals bij de andere stokken.
5. Indien u alle luifelstokken heeft geplaatst en de kokertjes zijn vast geritst dan kunt u alles nog goed afspannen.
6. Daarna zorgt u ervoor dat alle afspanpunten voorzien zijn van een spanband.
7. Span elke band rustig aan. Vast is vast. Indien u de spanbanden van de luifel te hard aantrekt dan trekt u de hoofdtent mogelijk scheef.
8. Daarna ritst u de zijwand(en) vast en spant u deze netjes af.

Belangrijke informatie met betrekking tot gebruik van de tenttrailer;

• De tenttrailer is gemaakt om te kamperen en niet om permanent in te wonen.
• De tenttrailer dient altijd goed geventileerd te worden, ook als u weg bent. Dit om vochtaanslag in de tent te voorkomen. Bij koud en nat weer kan de tent vochtaanslag krijgen tegen het dak van de tent. Door goed te ventileren en de tent korte tijd te verwarmen is dit zo weg.
• De tent is gemaakt van polycotton doek. Dit doek is sterk door het gebruik van polyester en ademend door het gebruik van katoen. De mengverhouding is 50% - 50% dus het is normaal dat het doek altijd wat vocht kan krijgen aan de binnenzijde. Dit zal vooral in de ochtend zijn als u net wakker bent.
• Het is ten strengste verboden open vuur in de tent of onder de luifel te gebruiken.
• Om het grondzeil te beschermen raden wij aan een beschermdoek onder het grondzeil te leggen. Gebruik hiervoor geen plastic vanwege weekmakers. U kunt bijvoorbeeld antiworteldoek gebruiken. Dit laat het vocht wat erop komt netjes door naar de ondergrond.
• Houdt er rekening mee dat tentdoek altijd wat kan verkleuren, zeker als het gedurende langere tijd in de zon staat. Outrex gebruikt Ten Cate tentdoek waardoor u verzekerd bent van de beste kwaliteit maar verkleuring is niet te voorkomen.
• Indien u op een later tijdstip uitbreidingen wenst aan uw tent dan kan dit altijd gerealiseerd worden. Echter door gebruik van uw tent kan het zijn dat het tentdoek kleurverschil geeft met het nieuwe doek. Het kan ook zo zijn dat Ten Cate de door u gekozen kleur niet meer maakt en daardoor loopt u kans dat niet dezelfde kleur geleverd kan worden. Outrex kan dan zoeken met u naar een andere kleurstelling.

Download onze
Gebruiksaanwijzing